WE DOEN DIT SAMEN!

Wij begrijpen dat u vragen hebt omtrent het coronavirus. Op deze pagina vindt u de door ons genomen maatregelen voor de (her) opening van Café Bar le Duc & Stadsbrouwerij van Kollenburg.

Café Bar le Duc volgt de richtlijnen van het RIVM en de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij vragen onze leveranciers en gasten ook deze richtlijnen op te volgen.

* Bij het betreden van ons bedrijf zal een desinfectiezuil staan om uw handen te ontsmetten. (Verplicht)

* Onze koks zullen beschermende kleding dragen tijdens het bereiden van het voedsel, verder zullen alle HACCP regels in acht genomen worden.

* Er zullen op meerdere plekken desinfectiemiddelen staan, waarvan gebruik gemaakt kan worden door onze gasten.

* De toiletten zullen meerdere malen per dag worden schoongemaakt.

* De openbare ruimtes zullen meerdere malen per dag schoongemaakt worden, denk hierbij aan deurklinken, trapleuningen, tafels en knoppen van koffieautomaat.

Meest gestelde vragen:
Onze meest gestelde vragen vindt u hieronder. Mocht u nog een andere vraag hebben, aarzel niet en neem contact met ons op. We staan u graag te woord.

Moet ik reserveren of kan ik ook zo binnen lopen?
Voor de lunch, borrel en diner ín Café Bar le Duc en Bistro la Duchesse werken we uitsluitend op reservering voor binnen. Het terras is open voor plaatsing op aanwijzing.

Bestaat er risico op infectie door contact met objecten en oppervlakken?
Dit risico bestaat, maar is veel kleiner dan door rechtstreeks contact met een besmet persoon. Het virus overleeft in ideale omstandigheden gemiddeld zo’n drie uur op gladde oppervlakken en materialen (zoals deurklinken, leuningen, tafels…). Op absorberend materiaal (zoals karton, papier, textiel…) kan het virus niet goed overleven. Het virus is zeer gevoelig voor uitdrogen, warmte en zonlicht. Wie virus druppeltjes via contact met de handen in de mond, neus of ogen binnenkrijgt, kan besmet raken met het virus. Het is daarom belangrijk om regelmatig en grondig de handen te wassen na contact met oppervlakken en verpakkingen die door veel mensen worden aangeraakt.

Kan ik besmet raken door voedsel?
Tot op heden is voeding niet geïdentificeerd als een bron of manier waarop het virus wordt overgedragen. Bovendien zijn coronavirussen niet erg resistent in deze omgeving. Deze virussen worden snel geïnactiveerd als ze op oppervlakken terechtkomen. De kans dat een consument via voedsel besmet raakt met het Covid-19 virus, is op basis van de huidige kennis dan ook zeer onwaarschijnlijk en niet aangetoond.

Hoe kan ik voorkomen dat ik de mensen om me heen besmet? Hoe kan ik voorkomen dat ik besmet raak als iemand om me heen besmet is? – in bijv. het restaurant of toilet?

* Blijf thuis en isoleer u zo veel mogelijk: zelfs van uw familie, zelfs om te slapen. Weiger onnodig bezoek en beperk fysiek contact.

* Gebruik altijd papieren zakdoekjes. Een zakdoek mag maar 1 keer gebruikt worden en moet na gebruik worden weggegooid in een afgesloten vuilnisbak.

* Bedek uw mond met een papieren zakdoek of uw elleboogholte als u hoest of niest.

* Was uw handen zo vaak mogelijk met water en zeep.

* Was ze altijd als u gehoest of geniest heeft en na het snuiten van uw neus.